my story in this week

hai shume,,!!! okey diam tak diam dah 4hary safwa kat rumah dari hari yang safwa balik dari kampung,,
seriously,safwa taknak balik ,safwa nak stay kampung lagy seminggu,kirenye sabtu hary ni safwa balik lah,tapy tak mengizinkan,firstly kat situ safwa kuat makan sebab nenek ngan makcik safwa masakk fuhh,,!!!~~~sedap sangat sampi berkali-kali safwa tambah,toe sebab berat badan naek,,then safwa dengar deadline 21/12/2012,memang safwa tak percaya tapy safwa prepare balik awal jumpe parents safwa,rindu pun ade gek,lagy pun parents safwa tak habis-habis message safwa tanye bila nak balik,,haha,,,nampak sangat rindunye,,haha,maklomlah safwa kan anak bongsu,,hehe,eceh!!gedik pulak safwa nih,,hehe
menyebabkan safwa taknak balik sebub safwa seronok layan kepale Makcik,MakDak,Paksu,MakSu,Nenek safwa kat sane,masing-masing masuk air,,haha,,safwa ape lagy,bedekah la,,layan cousin safwa farah name die,best,,seronok sangat,lagy pulak safwa bawak motorkan,then boley lah kalao nak berjalan kat bandar pontian,,eh,lupe nak bagy tahu,kampung safwa kat kampung jawa,ayer baloi,pontian,,
erm,sambung balik cerite tady,tapy safwa belum jumpe cousin safwa yang bernama ira yang berumur 15,tua safwa setahun je dari dia tpy dia toe best,boley bawak kawan,kawan bergadoh,,haha,takde lah,gurau saje,, 
ada satu malam toe safwa,makcik,makDak,farah ngan anak makDak safwa gi makan kat hujung simpang kampung toe,safwa bakan bakso serious,sedap,ada sorang pakcik kat situ kan,smart sangat,,then safwa cakap ngan makcik n makDak safwa,pas toe dyew orang cakap,kan,smart kan orang tua toe,macam ayah kau lah,,haha,,,erm,aku pun gelak,dyew orang cakap ayah aku smart,hehe,,adelah jugek smart nye,,
safwa balik kampug sane hari sabtu 15/12/2012 hingga 18/11/2012,,,kejap jekan,bagy safwa tak puas,firstly hajat safwa nak buat rambut jea,last2 dah best duduk kat sane,toe susah nak balik toe,mesty korang tak caye kan aku pergy balik kampung dari kota tinggi ni,naik motor,,haha,,korang kene percaye,sebab aku tak tipu,,adelah dalam 1jam40minit perjalan nye kot,lebih kurang gitu lah,
kalu nak cerite ni panjang lagy,so sampai sini jela,kite sambung cerite seterusnya,
okey,22/12/2012 safwa happy sangat okey,sebab safwa dah berbaik dengan capital N safwa that Nurain Hidayah,hehe,,kq neaa for shot,,erm,aku ade buat satu something special untuk dia,nak tengok tak,,???jap ea
ni dia,,,hehe,,erm,t,,then dia cakap "nice dear,,,akak dah lama maafkan awak,akak pun mintak maaf banyk susah kan awak"
erm,safwa tak kisah pun,safwa memang mengharapkan kita berbaik semula,safwa bersyukur sangat dapat berbaik ngan dia,siang malam safwa berdoa,akhirnya termakbul juga,terima kasih ya allah,,!!malam-malam safwa macam tak bermaya,selalu ingatkan dia,erm,ni pun hasil kq taty yang always bagy semangat kat aku,

okey la,that all,bye,,salam,, :))


hai,thanks sape sudi melawat blogger safwa,jangan lupa like,terima kasih :)

1/2/34 bersamaan 14/12/2012 luahan hati

hai sume,hari ni macam bosan je,bosan sebab hujan tak reti nak benti,jawabnye memang banjir lah kota tinggi ni kan,,???adush,,!!!!benci cuaca macam bongok-bongok ni,nak kuar pun tak dapat,mesty sale parents safwa kurang,,ape bende lah,,,erm,,okey,,stop,,
nak start cerite dah ni,
semalam kan,safwa nangis,tak tahu lah kenape,tapy menipu benar lah law tak tahu kenape,okey,safwa cerite,firstly safwa nangis sebab safwa tak tahu lah hodoh sangat ke safwa nih??jijik sangat ke safwa nih,,???safwa baru nak happy lepas dah jumpe mamat amirullah toe,tapy tak sangka,dia dah taknak kawan dah ngan safwa,dia mesej safwa semalam dyew cakap dyew happy keluar dengan safwa,and nanty dyew nak kelaur ngan safwa lagy,then safwa cakap lah,,saya pun happy kelyar dengan awak,tapy safwa tak selese mase dyew baring atas bahu safwa,maaf,safwa tak biase,saya harap awk faham,,
then dyew teros reply,erm,tape,saye faham,saya takkan keluar dengan awak lagi dah,maaf sekali lagi,bye,salam,,,
erm,nampak sangat kawan tak ikhlas,bape kali safwa nak cakap,safwa nih lain,safwa memang cerewet,safwa nak jadi wanita didalam cermin,safwa tak suka bersentuhan tak suka terlalu rapat dengan lelaki,tu sebab kat sekolah safwa tak ramai kawan lelaki,
kadang-kadang safwa pikir kan,kalau muke yang tak cantik nih memang khas untuk lelaki mengambil kesempatan ke,,???
dalam masa yang sama,safwa pikir,kenape orang yang lain boley bahagia erk,??ke sebab dyew orang bagy lelaki sentuh dyew ????tolong lah,
safwa tak kata safwa ni baik sangat,tapy dah itu cara safwa,safwa memang berbeza,safwa memang memlilih,
biarlah orang cakap,dah diri kau toe tak cantik,terime jela lelaki yang macam mana,,
safwa tak kisah orang nak cakap macam toe,safwa masih tahu batas lagy,

kenape safwa susah nak bahagia ek bersama orang yang safwa sayag,,??
seriously akmal EX safwa toe tak pernah sentuh safwa,toe sebab safwa sayang dyew sangat-sangat sampai susah nak lupakan dia,,,
safwa selalu berkata,safwa nih tak layak untuk merasekan kebahagiaan toe kan,,??

dulu mase kat hostel,safwa kehilangan senior yang safwa sayang kak Farah,tapi selepas ditinggalkan,kak Neaa datang sinarkan and lengkapkan hidup safwa,tapi kini kak Neaa dah tinggalkan safwa,dan kak Farah yang datang semula dalam hidup safwa,tapy dalam masa yag same safwa sayang kak Neaa toe,tapy dia tak pernah nampak pengorbanan safwa kan,,???
lebih baik safwa mati dari merase hidup ini satu penyiksaan yang tak mampu aku tanggung seorang diri,dalam pelajaran aku tak penah happy kan hati aku,dari segi orang yang aku sayang sume pergi tinggalkan aku,
dari segi kasih sayang,aku tak pernah merase kasih sayang dari seorang kakak,
puas aku bersedih menahan sakit ni,tapy tak seorang yang tahu.

aku memerlukan ini,




hai,thanks sape sudi melawat blogger safwa,jangan lupa like,terima kasih :)

12.12.2012 cerite safwa tersendiri. . ! ! !

hai sume,,firstly safwa nak cerite tarih nih kat sini,firstly,safwa jumpe sorang mamat nih yang dah bertahun-tahun kawan,,,pernah couple,tapy kejap jea,sebab macam mane nak couple kalo perasaan cinta toe tak dekan,,??dari form2 safwa member ngan dyew,tapy kat facebook jea,then baru hari nih safwa jumpe,erm,seronok lah jugek,kite jalan-jalan tengok wayang,and then dyew belanje makan,herm,thanx amirullah,,,tak tahu na balas ape,ingatkan nak pegy danga bay tapy cuaca tak mengizinkan,mendung,agy pun safwa kene balik awal,,,
safwa penah cakap kan,yang safwa tak suke bersentuhan,hanya yang halal bagy safwa je ley sentuh safwa,memang mamat toe ta sentuh safwa,tapy mase kat panggung dyew baring atas bahu safwa,,memang lah sweet tapy safwa masih ingat batas lagy,,safwa tak kate dyew jahat cume safwa tak minat cara dia layan safwa,safwa tak suke bende toe sume,setakat jalan same2 toe ta pela,,rimas tao tak,hanye buley pegang safwa or baring kat bahu ssafwa cume yang halal bagy safwa jea,

tapy seriously mamat toe memang baik,funny,best la jugek kawan ngan dyew,dyew pandai dalam pelajaran,malu safwa di buatnye,erm,
agy sato safwa tak suke dyew nih suke tenung safwa lelame,cakao safwa comel lah hape lagy ntah,,ta shuke lah,,safwa tak biase,tak selesa,,rimas,,erm,
memang lah seronok orang cakap comel tapy jangan lah renung dalam-dalam tak shuke,
erm,then balik dyew antar safwa sampi busten,pape pun safwa seronok lah jugek kenal dyew,

okey point cerite pasal toe dah habis,,,okey,,!!!now new story,,,,


safwa sayang sanagt family safwa,mak,ayah,abang,kakak safwa,,mase dalam bus otw nak ke bandaraya toe safwa pikir macam mane lah suatu hari nnty kehilangan dyew orang,lagy2 parents safwa,,air mate safwa tibe2 menitis,,,safwa taknak allah ambik mak,ayah safwa,,safwa takde orang lain dah,,kakak ngan abang safwa belum tentu sudy jage adik macam safwa ni,safwa taknak susahkan abang nan kakak safwa,,
safwa ada impian sendiri,impian safwa tk lengkap tanpa family safwa especially my parents,,safwa nak laksanakan hajat safwa tok majukan/kembangkan perniagaan parents safwa,,
safwa nak sangat laksanakan toe,,hope allah permudahkan segalanya,satu kata semangat safwa ingat

"SAFWA,KAU KENE BELAJAR SAMPAI MENARA GADING UNTUK KAU LAKSANAKAN IMPIAN KAU,DAN UNTUK MEMBANTU PARENTS KAU.!!"

erm,,,pasal jodoh safwa tak fikir lagy buat mase ni safwa pikir masa depan safwa,safwa orang nye cerewit,safwa memilih dalam memilih teman hidup,,for example,lelaki toe :-

*tak hisap rokok
*jaga solat dan ibadat
*boley menjamin hidup safwa
*tak ambil kesepatan/tahu batas pergaulan
*boley jadi imam safwa
*hormat orang tua
and mungkin safwa carik jodoh yang halal toe bagy safwa mase kat collage or U nanty lepas safwa habis diploma,,insyaallah,,


hai,thanks sape sudi melawat blogger safwa,jangan lupa like,terima kasih :)

kenangan mengimbas kisah silam

hai sume,,safwa sedih sangat,,rasa give up pun ada,safwa nak story at kekawan safwa,tapy safwa tak mampu,sebab safwa lemah sangat,sejak beberape hari ni safwa selalu fikirkan insan bernama Nurain Hidayah,korang takkan faham kalau aku cerite,aku sebelom nih happy sangat akan kehadiran dyew,,kehadiran dyew sebagai seorang senior adalah seperti kaka kandung aku,tapi itu sume hanya sementre,kebahgiaan toe takkan kekal kan,,??safwa tak tahu lah dah 2 orang insan yang safwa sayang tinggalkan safwa,firstly EX-boy safwa,secondly Nurain Hidayah toe lah,,kenape erk,,??berat bagy safwa ujian yang menimpa safwa nih,safwa dah kerboan sedaya-upaya nyawa safwa,tapy kenape dyew orang tak nakmpak,,??kenape dyew orang mesty nampak kesalahan safwa je erk,,?ape safwa nih bahan untuk mase susah dyew je ke,,??
memang safwa akui safwa dah janji tok tak update lagy pasal Nurain Hidayah toe,tapy gagal,safwa mesty nak update gek,kerane safwa terlalu merindui dia yang dulu,safwa tweet asal dyew,safwa tegor dyew at twitter pon dyew tak reply,,erm,,safwa tak tahu lah ape lagy perlu safwa buktikan erk,memang mungkin bagy dyew safwa nih,keji,zalim disi dyew,tapi takkan sampai perlu tak nak kenal siapa safwa nih lagy,,
safwa happy kenal dia,tapy happy toe kejap je,,kedukaan datang dah nak akhir tahun ,,mase dah nak berpisah,safwa ingtkan hari terakhir sekolah toe hari terakhir safwa dapat bersame dengan dia,tapi jangkaan safwa salah,dyew pergi n dyew buang safwa dalam hidop safwa berminggu-minggu sebelom hari terakhir sekolah toe,safwa dah cuba berbagai ara untuk memujuk dia,tapy gagal,safwa nangis,sampai safwa tak bace buku PAI sedangkan esok exam PAI for exam last year,safwa seperi orang tak bermaya,semua orang lihat akan kedukaan safwa,tapy sume orang tak faham ape yang berat sangat hati safwa untuk lepaskan dia,KENANGAN membuat safwa berat untuk lepaskan dia,,,
dalam masa dia tinggalkan safwa senior yang safwa pernah sayang kembali dalam hidup safwa kembali,insan yang bernama Farah Hanum,dyew kembali dalam hidup safwa sewaktu si dia tidak anggap aku wujud bila aku di hadapannya,aku buntu,aku sedih,hati aku menangis,aku berduka walupun aku senyum,,,tapy dengan kehadiran Farah Hanum toe telah membawa semngat aku semula untuk bangkit dari jatuh,aku jujur,,dari segi kasih sayang,insan Nurain Hidayah yang aku amat happy bersama dia,dari segi ketengan,keselesaan, insan yang bernama Farah Hanum telah bagi aku tengan n selesa,dyew naikkan aku bila aku jatuh,
terkadang aku berdoa agar biarlah aku di lupakan ingatan agar aku lupa insan yang buat aku susah untuk melupakkannya dalam hidop aku,Nurain Hidayah,aku akui hingga sekarang aku masih sayang dia,tapi dalam masa yang sama aku cuba untuk lupakan dia kerana aku selalu berfikir untuk apa menanti sayang dari yang tak sudi dah kan,,???erm,,safwa cube fikir balik bende2 yang dia dah buat safwa sakit haty,bende yang buat safwa dah banyak bersabar dengan dia,,safwa cube untuk lupakan dia,,safwa harap agar insan bernama Farah Hanum sentiasa hubungi safwa,contac safwa,whatsapp safwa,, mesej safwa gar cepat safwa boley lupekan insan bernama Nurain Hidayah,,,safwa sendiri tak tahu ape lagy perlu safwa buat untuk lupakan dia,,dia dah maki safwa tapy safwa tetap nak kan dia sebagai sorang sister safwa,,
dyew bagi harapan terlalu tinggi kat safwa,toe safwa susah nak lepaskan dia,,

ape pun safwa sayang insan bernama Farah Hanum,dia lebih memahami situasi safwa dalam waktu susah bahpun senang,hope allah je dapat balas jasa baik dia,,Amin~~~

selamat malam all,  


hai,thanks sape sudi melawat blogger safwa,jangan lupa like,terima kasih :)

tiada beza cinta(♥) lelaki dan perempuan

hai all,,,erm,nak story tapi tak tahu macam mane nak start,,huhu..nak advise ciket ley tak pasal cinta(♥)??
okey,aku pelik kan,kenape lah kan perempuan yang cantik,senang giler dapat boyfriend,tapi perempuan yang tak cantik susah giler nak dapat boyfriend,erm,dary situ dah nampakkan kaum lelaky nih memilih,,aku tak batak pun boyfrind2 nih,cukup jea just kawan kan,,jauh cikit dari pada disakiti terus,,
erm,untung lah yang cantik2 toe,boyfriend keliling pinggang,kadang2 separoh perempuan nih,tak betol gek,salah gunakan kecantikkan,mentang-mentang lah cantik,cun kan,,??dyew pasang lelaki keliling pinggang,bagy aku lelaki dengan perempuan tak jauh beza pun,same je,cuma  jantina jea,kang kalau aku burukkan kaum lelaki aku pikir gek sestengah kaum perempuan pun same jea,
and korang jangan terlalu over sangat,,yelakan,mentang-mentang ada couple,pas ue berIYA nak update status siap mention name couple korang toe sekali,nak menunjuk toe jangan lah over sangat,belum tentu dyew jadi yang halal untuk korang kan,,??
cube korang bayangkan ea,if nanti korang gadoh korang mesti maki hamun GF/BF korang toe kan,??dulu bersayang-sayang bile update status,siap MENTION name pulak toe,
nanty mesty ade yang cakap,ek eleh,minah/mamat ni,dulu berIYA couple sampai update status MENTION2 name,sekarang maki hamun pulak,,,hahah,,lawak lah kan,

korang ni pun nak maki-maki,korang janagn maki muke burok lah,hidong kembanglah and what else la,korang sedar tak yang korang maki toe ciptaan allah,kalau korang nak maki kan,,maki jela sifat dyew yang tak betol toe,sebab toe kan diri dia,haha,haha(ajar buat jahat pulak aku ni) huhu,,
au harap sape-sape yang ada couple toe,if dyew bukan milik kita,terime jea k,memang susah,itu sume takdir,kita kene pasrah,dan pasrah itu berserah,so mungkin dyew bukan yang terbaik untuk korang kan,and mungkin ada yang lebih baik dari si dia,
and sape yang still couple toe,jagelah couple korang toe,selagi dyew orang ada disisi korang,hargai dia,jangan sakiti dia,
orang bercinta dan berkasih sayang nih dalam diri perlu wujudnya sikap jujur antara satu sama yang lain ,,
insya-Allah kalau itu ada,semuanya okey2 je kot,,huhu

okey la,btw,toe je mampu safwa bagy advise,saje je buat renungan korang semua,
pikir-pikirkan dan selamat beramal,,huhu,,
sorry ea sape yang tak boley terime advise safwa ni,ini sekadar renungan sajea,
korang sape2 ade masalah bub cinta nih,kene pandai2 lah carik kawan yang boley tolong korang k,
tapi jangan harapkan 100%,,,


hai,thanks sape sudi melawat blogger safwa,jangan lupa like,terima kasih :)

kisah Aku dan Dia di Maxsafe

hai all,,, :))
na story,pasal something,okey,safwa kan ambik lesen motor L,pas safwa lulos exam komputer safwa kene pergi kelas teori n practical kat maxsafe,,safwa ada terjumpe seorang mamat nih,bagy safwa nih comel,tapy korang safwa tak tahu la,setiap pandangan orang lain-lain kan,erm,
pagy toe safwa pergi kelas toe naik motor,then tersama masa pergi dngan dyew,kebetolan aku ngan dyew kebetolan parking sebelah-sebelah,then aku tertengok muke dyew,comel,huhu,,
lepas aku habis kelas teori,aku ternampak mamat toe buat kali ke-2 aku nekad untuk nak berkenalan dengan dyew,so aku ambik keputusan ambik kertas dan pen tulis numbor aku then letak at bakul motor dyew beralaskan batu agar tak terbang,mase toe dyew tengah pra-test JPJ na ambik lesen P,dyew balik awal dalam kol 12,aku balik lambat dalam kol 3:40PM sebab kene sambung kelas practical ,,
kat kertas toe aku tulis no aku dengan ayat "awak,balik nanty mesej no ni ea,penting,from budak baju kuning".
mesty korang ingat aku perigi carik timba kan,,??aku tak pikir macam toe,aku pikir ini satu cabarn untuk sebuah perkealan,betol kan,???erm,akhirnye dyew mesej jugek safwa,dari situ jadi lah sebuah persahabatan,
okey,safwa bagy taw background dyew k,
nama : ahmad razif
umur : 17(born in1995)
stay/asal : terengganu
dyew stay kejap rumah abnag dyew at : perani

toe je background dyew yang safwa mampu bagy tao,erm,seronok lah jugek member dengan dyew,,
dyew selalu cakap safwa nih baek lah,then dyew selalu cakap saya suka awak,
malu safwa di buatnye,,huhu,,ade sato malam toe dyew tepon safwa,dyew cakap memang longat tengganu giler,so buat-buat faham jea,,huhu,,erm,safwa tak tahu lah,rase happy jea kenal dyew,huhu,,
ape maksud rase di sebalik itu erk,,??huhu,,eh,korang jangan salah anggap aku ngan dyew cume kawan jea k,safwa mule kenal dyew pada tarikh 1/12/2012 and alhamdulillah dah 3 hari dah aku ber kenal dengan dyew masuk hari ni pada 3/12/2012,,erm,huhu
dyew ada janji ngan safwa,nanty bila dyew dah dapat lesen P dyew na bawak aku jejalan,erm,mesty romantik@seronok kan,,,,huhu,,aku tak kisah pun bub jalan2 toe,aku cume nak makan2 je nan dyew at MCD tak pun at KFC,,huhu
erm,nak tengok tak mane satu orang nye???
okey safwa upload jap,, :))



okey toe lah dyew Ahmad Zarif ,,, okey la,dah kol 1:13AM da,na tydo da,,nite all,<3
:))
 
                                                                                                


hai,thanks sape sudi melawat blogger safwa,jangan lupa like,terima kasih :)

petangku bertemankan burung dan angan-angan.


hye everybody ,,,okey,hari ni bosan tak tahu safwa nak buat apa,n pulak toe hujan,n semalam safwa tido kol 5:45AM tak tahu la kenape safwa lambat tido,significant safwa tak boley nak tido mase to,so selame pagi buta toe,safwa hnaye layan cerite cinta at youtube hehe,,then,bertemankan tagged,facebook,n twitter kesayangan safwa,n tut....tut...tut...safwa sadar kol 3:15PM wow,,!!!terok kan,,!!!toe pon mak kejut,tanye "keape adik tak bangun-bangun lagi??!!dah kol berape dah ni!!!gi solat zohor!!!" biase la mom aku dah bebel kan,,huhu,okey,next story....

okey,safwa petang-petang nih bila time hujan pulak toe,safwa lebih suke berangan bertemankan radio Hitz.fm,,,huhu,erm,safwa nih suke berangan,tapi ntah lah,,,btw,safwa na cerite pasal safwa lah,

safwa target pas abis form5 safwa na sambung study ,,safwa kalau buley kalau ade rezki safwa nak bukak company senderi,law tak dapat company,cafe sendiri pon jadi lah,asalkan safwa nak jadi BOSS,,,huhu,,tak best keje ngan orang,salah sikit dah kene bebel,less salary la,kene berhentikan kerja lah,bayar gaji tak betol lah,n what elsa la,tapi pape pon safwa kene harungi toe sume gek,sebab kite hidop kene mula dari bawah,mane ade tibe-tibe kerja teros dapat ke atas teros kan,,??

n lepas safwa dah dapat bukak company or cafe safwa tersendiri,kalau rezki safwa ada,safwa nak beli kerete sendiri,kereta HONDA,tak pon TOYOTA VIOS,tak pun BMW,n then,safwa nak ada rumah sendiri at bandar,tak kisah lah KL or JOhOR,,n if mak safwa wariskan rumah kat Kota Tinggi nih kat safwa,,,safwa TAKKAN JUAL,,!!safwa na jaga rumah ni sampai safwa mati,sebab rumah nih banyak kenangan safwa bersama-sama keluaga,n then lepas safwa dah di murahkan rezki,safwa taknak mak ayah safwa susah payah gi meniaga bangun pagi-pagi pergi pasar,n safwa nak mak ayah safwa duduk rumah diam-diam,,hehehe,,,rehat k,!!

haish,,tinggi betol lah kan anggan-angan safwa.yela,nak harapkan abang safwa ntah bile la kan,dyew toe dengan kerja tak tetap,,then nak harapkan kakak ssafwa toe,ntah bile lah jugek pon safwa tak tahu,dyew toe da lah kedekut,berkira pulak toe,dengan safwa pon nak berkira,name je adik beradik,tapi berkira,!!!tak faham aku,,dengan buzy memanjang,,biase lah kot  orang ambik cos account nih kene lah faham,,=.=''

btw,pape pon buruk mane pon dyew orang,,,dyew orang tetap abang,n kakak aku ,,,

n memang lah orang cakap,belajar pandai mane pon perempuan nih nanti dah kahwin duduk dapur jugek,,,tapi aku berfikiran lain,firstly aku pikir,

<3 belum tentu suami toe boleh tanggung kita semuanye,

<3 belum tentu  suami kita toe kekal milik kita,buat kata lah lelaki kita tuh tak bagi nafkah,,macam at cerite dalam TV toe,yang suka pukol BINI toe,,

<3 lagy sato nih penting,,belum tentu aDA ORANG NAK KAT KITA NIH,,!!!buat kata la takde,duit tetap kene cari,lagi pon kalau kahwin sekali pon kan best suami isteri bekerja carik duit tok sara keluarga.

haha,,,eh,nanti bila aku dah besar,aku dah capai cita-cita aku toe,aku nak carik

kawan-kawan aku yang ni,,,,,,,,




                                                                            


                                                                eyda n engku(anak pahang)
                                                          puteri,fika,fyza,myza(anak selangor)




yang sentiase sokong aku untuk kehadapan bila aku jatuh



                                                                       farah hanum
                                                                         sheihk sufi  

                                                            
                                                                    amalina nazri



3 toe ,orang pahang,,aku akan cari dyew orang lepas aku dapat capai cita-cita kau toe,aku akan cari kawan-kawan aku,abang angkat aku,senior2 kesayangan aku toe farah hanum,btw,aku dah anggap macam kakak aku,aku akan cari dyew orang sume sebab dyew orang ada untuk aku bila aku jatuh,bila aku putus asa,bila ku sedih,bila aku nangis,bila aku susah,dan bila aku senang bila kat sekolah menengah vokasional pertanian chenor,pahang toe,,,thank sangat k korang,hope korang diberkati,dan dipanjangkan umur,dimurahkan rezki n sucessful dalam hidop k,,amin,~~~~
n tak lupa kawan-kawan safwa yang lain,kalau jodoh kita jumpe jugek lagi k,safwa sayang gek kawan-kawan safwa yang lain,senior-senior safwa yang lain yang banyak bantu safwa gek :))
(kalau safwa lupa,ingat kan taw,,!! huhu)





tak salahkan kita mempunyai angan-angan setinggi mana pon asalkan kita berusaha untuk mencapai tahap yang kita impikan itu,dan yakinlah allah itu maha mengasihani,dan jangan sampai kita lupa juga bila kita dapat capai angan-angan kita toe,kita jangan lah lupa kat parents kita yang dah bawa kita sampai ketahap kita impikan itu,,,usaha selagi kita mampu kecapi itu,

terima kasih mak,ayah dah antar adik kesekolah walupun di pahang yang mengambil masa 6jam lebih toe semata-mata nak adik berjaya,insyaallah mak,ayah,,selagi adik mampu,akan adik cuba.

                                                              ( my family)


                                                 n satu lagi impian aku untuk ke..


                                                                      paris
            

"there is no easy way for us to achieve our ambitions even though his other work difficult  "

            #  AKU SAYANG SUME TENTANG ORANG YANG AKU KAITKAN DALAM BLOGGER AKU NI,BTW AKU SAYANG GEK ORANG-ORANG SEKELILING AKU YANG AKU KENAL TOE,CUME YANG AKU KAITKAN DALAM BLOGGER NI JE LEBIH,ESPECILLY  FAMILY AKU   #                                                   


hai,thanks sape sudi melawat blogger safwa,jangan lupa like,terima kasih :)

hye school holidays. . . ! ! !

hi sume,,erm,,cuti sekolah kali ni sumpah safwa kabo,,tak best langsung kodd,,,erm,,tak seronok,!!
safwa ni pon tak tahu na buat ape,makan,tido,tengok TV jela keje nye at umah niyh,,,boley tak cepatkan sikit masa cuti sekolah nih,safwa nak sekolah,nak balik hostel,nak abiskan masa ngan bende berfaedah sikit,hehe,,,erm,dah lah nih safwa baru je otw na baik demam,ujan je memanjang cuti nih,toe yang ley jadi demam,,,

terase rindu lah pulak at senior-senior safwa,at member-member safwa yang sokmo main pangkah-pangkah,rindu ngan member dorm safwa,,,herm,,tapi safwa ni pon bukan selalu ade dalam dorm pon kan,,safwa selalu lepak dorm sebelah,,,kecian member safwa,especially hamizah lah yang tido beside katil safwa,,kesian dyew,,safwa sayang kawan safwa yang toe,kadangkadang gila layan kepale dyew orang,dyew toe bagos kadang2 ingatkan safwa tentag solat,,huhu,,
hope tahun depan safwa nak satu dorm ngan dyew orang lagi la.buley ta?? :(
kalau buley safwa nak 1 dorm ngan budak2 yang satu kepale ngan safwa,,,erm,,btw,toe sume cikgu yang tentu kan,,x pela,,redha jela ea,

erm,,eh,baru aku ingat exam SPM belom abiss lagi kan,,huhu,,erm,,good luck my senior ,,,especially kq ama,kq farah,kq nieda,kq fienaz,kq sanah,kq wawa,,,,erm,,n sume sekali la senang,,hehe,,erm,
cepat2 lah 5/12/2012,,,sebab dyew orang dah abis SPM,,n safwa ngan member safwa engku na gi umahh member safwa at kuantan,na jalan2 puas,bosan giler kowt duduk umah lame2 kan,,huhu,lagi pon tahun ni je dapat jejalan macam toe,tahun depan safwa dah SPM pulak dah,,n sebenarnye sebelom safwa gi kuantan safwa na lepak at temerloh dulu ngn kq ama,kq farah ngn engku,,na lepaskan rindu jap,,huhu,,


 erm,n one more,sejak dua menjak nih ramai pulak orang kawin,,,terase macam seronok je kawin nih,,huhu,,na kawin gek ley ta,,??huhu,lahai,,gatal biroh pulak aku niyh,,,haha,,,
erm,pape pon safwa kene abiskan study dulu,dapat keje yang dah ley jamin kehidupan safwa,then kawin lah ea,,huhu,,tapi ade ke yang nak at safwa nih,,??safwa ni ta cantik pom,, :((
tapi pape pon kalu jodoh toe tak kemane pon kan,,huhu,,

okey la,,,na upload gambar lah,bosan jekan dengan cerite safwa nih,kita tengok2 gambar pulak ea,, jom,,






                                                                    safwa n engku
                                                                   fyza,puteri,safwa
                                                              puteri,engku,dyla,fyza
                                                             fyza,engku,puteri
                                          yang ni tak daya aku nak tulis sorang,, ngeee,, :D

                                             yang ni puteri ngan azim,,,sweet like candy kan,,??huhu
                                                          anum,najwa,yusra,nysa,thia,,
                                                                    kq dayah,kq e-da
                                                safwa n kq wawa(kakak dorm kesayangan safwa)
                                                                     fyza n kq taty
                                                        mukmin,wadi,e-joy,daus,kumar
                       hamizah my lovely fwens n aiman,,sweet kan,,tapy dyew orang member jewp :)
                                                  puteri with they sista angkat,,huhu,,untunglah kan,
                                                           korang kenal punye,,, :)
                                                              zaty,safwa,cekya,,, <3













eh,,,jap,,,,ade lagy satu,,













                                                              safwa n kq farah
                         huhu,,yang toe lah,,,ek eleh,ingat korang jeke ad sista angkat,,hahaha,,,,






                                                                   kq farah n kq ama





dah laaa,,,thanx sangt sudi if yang sudi melawat blogger safwa nihh,,huhu ,,,syg korang <3










                                                                        






                                                         







                                                                         


hai,thanks sape sudi melawat blogger safwa,jangan lupa like,terima kasih :)

Hari ahad,isnin then Selase.

Hyeee everybody,, na story la,,,bende sedih tambah seronok,,huhu,,
JOM LAYAN JIKA SUDI,,HUHU

okey,,hari ni,hari ahad,esok isnin,then lusa hari selase,safwa dah kene balik kampung da,,
safwa rase kejap sangat akhir tahun,safwa belom sedia na pisah ngan senior2 kat hostel ni,
sedih bila pisah2 ngan senior dorm safwa,senior2 yang safwa dah kenal n rapat,,
erm,,tahun depan dah ta jumpe da,,dapat jumpe pun kejap mase dyew orang ambik result, :(

tak pela,adat lah toe kan,setiap pertemuan ade perpisahan.so terimelah ape pun yang datang kan,
okey, sebenarnye bukan toe safwa na cerite,safwa na cerite yang safwa x nak pisah ngan beberape orang senior nih,jap ea,safwa upload gambar dyew orang jap,,

   okey,yang pakai tudng pink toe,name dyew Farah Hanum,yang pakai tudung Hijau toe,name dye Amalina,safwa panggil dyew Kak.Ama,yang pnik toe,safwa panggil dyew Kak Farah.
safwa na upload gmbar Kak Fienaz,ngan Kak nieda, x dop pulak gambarnye,,,erm,x pela,safwa story jela ea.

tujuaan safwa cerite tentang dyew owang ni bub,safwa SAYANG SANGAT at dyew orang,dyew orang toe senior safwa yg safwa rapat,dyew orang jenis orang yang happy2 n tak suke bersedih,n
untuk pengetahuan korang,time aku sedih,dyew orang lah yang happy kan aku,,dyew orang always support aku,,,

ingat tak pasal capital F yang selalu safa update kat blogger,Facebook.Twitter,,,herm,,yang Pakai tudung pink toe lah orang nye,Farah Hanum namenye,,huhu,,dyew toe dah buaat safwa dapat result mate pelajaran PH safwa okey.than k capital F,,HUHUHU
semenjak dua menjak nih safwa kerap sangat habiskan mase ngan dyew.kite orang sebelah-sebelah Dorm je,erm,,tahun ni dyew orang Spm,,,hope dyew orang ley buat yang tERRRbbbaaAaeEeKKK,,

kq fienaz,kq ama,kq farah toe dorm sebelah safwa je,kq nieada toe satu dorm ngan safwa,tapi kq nieda toe kerap la jugek lepak dorm sebelah.
berat giler hati nih kott na teinggakan dyew orang,macam na balik hari jumaat je,tapi haty safwa nih nak balik awal.

dyew orang toe sume safwa dah anggap macam akak safwa sendiri da,safwa sayang giler kott kat dyew orang toe.herm,buat mase nih toe je kott safwa na cerite,safwa tak tahu na cerite ape,pape pun safwa sedih sangat sebab safwa dah na berpisah ngan dyew orang hari selaase bersamaan 6/11/2012 .safwa takkan lupe kan kenagan dan saat kite bersame.

n safwa ade pesanan untuk dyew orang :-

         to my all sista, kq ama,kq farah,kq nieda,kq fienaz,good luck in your exam k,do the best,,safwa doakan akak sume ley jawab dengan tenang,hope akak berjaye sampai akak besar kelak,semoga akak di panjangkan umo,dmurahkan rezki n dipanjangkan umur,, aminnnn,,,,,,,,

okey toe jela,,,thanx k sape2 sudi tengok blogger ni,tu je yang mmpu safwa update,sekadar suke2 jep, :))


hai,thanks sape sudi melawat blogger safwa,jangan lupa like,terima kasih :)

perpisahan yang terakhir untuk kita

Everyday,everywhere,everytime,every second,I always thinking of you,I always miss you but you did fell what I fell now.I want you know,that I always keep your self.
setiap kemane pun aku pergi,aku tetap mengingati kau,,tapi kau tak pernah tahu,kau carik kesalahan aku,,aku terime,aku terime juga yang kau dah buang aku jauh-jauh dari hidup kau,aku cuba tok lupe kan kau tetapi dalam masa yang sama aku susah untuk lupekan kau,hakikaatnye,diri kau amat bermakne bagi aku,
kenangan kita terlalu bnyak,itu sebabnya aku susah untuk lupekan kau,
buruk ape pun kau,,kau tetap aku sayang,,kau x tahu aku rindu kau sangat,
sume orang nampak pengorbanan aku tok kau,tapi kau tak nampak,,kenape ek,,??
aku sayang kau sangat,,kau dah aku anggap macam kakak kandung aku sendiri,kau adalah sebahagian dari hidup aku,
aku yakin,kau perasan yang aku selalu perhatikan kau dari jauh,sampaikan kekadang kawan aku cakap "dah lah tu safwa,bukan nasib kau untuk dye,so kau kene trime" tapi mmber aku tak faham yang aku rindu sangat kat kau,,,aku tak tahu ape lagi perlu aku buktikan kau kau yang aku sayang kau ,memacam aku dah buat untuk kau,,aku bukan na menungkit,tapi aku cume nak kau tahu yang aku sanggup buat ape tok kau,n tu sume sebab aku syang kau,kadang2 gek aku sedih sebab kau happy kat dorm sane,kau gelak,ketawe,walhal aku yang kat sini menderite,sedih,,,,tapi aku yakin,kau mane pikirkan ap yg aku rase,
5november2012,kau exam besar,aku harap kau boleh buat yang terbaik,aku tak pernah lelah doakan yang terbaik tok kau,aku na kau berjaye k,itu penentuan segalenye,aku yakin kau boleh buat,
6november aku dah kene balik,aku terpakse tinggalkan kau,aku yakin kau pun gembire bub kau bebas dari aku kan,,???kau mane pernah anggap aku wujud pun kan,,it's oke,,aku dah biase situasi macam toe,aku redha yg kakak,adik kau n kau benci n bengang ngan aku,,,thanx k,,aku x tahu lah kau dah cerite ape kat dyew orang,diri aku ni memang patot di tinggalkan,jenis pakai buang je kan,,,pape pun aku redha k,
saat ini,hari ini,jam ini,paada pukul 11.00AM bersamaan 2november2012,aku berjanji pada diri aku,untuk tidak lagi update blogger,tweet,status,video,sebut tentang kau lagi,,aku harap aku boley lupekan kau walupun susah,,
maafkan aku,,aku tak kuat untuk terus2 camni jep,,,aku memang x kuat,,tapi aku mecube,,aku ada kawan yang always support aku ,,,yang sedarkan aku,,
kini capital F yang dulunya pergi dari hidup aku datang kembali,tapi perasaan aku kat dyew x seperti dulu,x sehebat si capital N,,tapi hati aku merasakan ketengan bila bersame capital F,,dy selalu buat aku gelak,,ketawe seleepas kau pergi tinggalkan aku,,aku cube untuk sayang dyew mcm mane aku syg capital N,,,walopun susah utuk sayang balik orang yang telah aku tinggalkan dulu,tetapi aku cube,,tapi mustahil sebab tinggal beberape hari saje kan,,,!!
member aku ada cakap at aku camni
ya kau sayng die
die sayang kau ?
farah hanum ade
kak ziemah ade
tapi kau tinggalkn org yg kau sayang

herm,,,kan,,??aku pikir gek kekadang,,,erm,,tapi nak buat camne,,sayang aku kat capital N tu kuat sangat sampaikan aku tinggalkan dy orang yg pernah sayang aku,,

tak sangke mase aku face2face ngan kau capital N,kau cakap "bia awak rase ap yg cekya rase mase awak rampas akak dari dyew",,,erm,,,n then aku tanye "bis ue,selame kita rapat toe akx syg cekya lah ea??!!"then dy jawab "yup,,!!" x sangke aku,,aer mate aku teros mengalir,aku x sangke,macam yang aku cakap,jahat ape pun kau buat at aku,,aku tetap sayang kau capital N,,!!

AKHIR KATA DARI AKU SEBAGAI SAFWA NADHIRA UNTUK KAU SEBAGAI NURAIN HIDAYAH,AKU INGIN KAU TAHU YANG AKU AMAT MENYAYANGI KAU SEPENUH HATI AKU,AKU SENTIASE DOA YANG TERBAIK TOK KAU,TERIME KASIH ATAS SEGALENYE,TERIME KASIH BUAT AKU HAPPY,GELAK,TERSENYUM SELAME PERKENALAN KITA,TERIME KASIH SEMUANYE,,,AKU HARAP KAU DAPAT JAGA DIRI KAU SEBAIK YANG MUNGKIN,MAAFKAN AKU ATAS KETIDAK SEMPURNAAN AKU TERHADAP DIRI KAU,AKU SAYANG KAU TAW,!!ASSALMMUALAIKUM,,

  *maaf jika ada ayat yang buat kau sakit hati,tapi lagi sakit hati aku yang menanggung kesakitan yang kau dah beri pade aku,pape pun didalan kesakitan tu aku masih menyayangi kau*


hai,thanks sape sudi melawat blogger safwa,jangan lupa like,terima kasih :)

aku yang tersakiti...:'((

hi,,,,
na story about my self nih,

sumpah safwa cakap safwa dah tak bermaya dengan kehidupan safwa nih,safwa mati,safwa rase kehilangan....mana orang yang safwa sayang pergi,,???
semalam je dah buat safwa rasa macam na mati sebub memacam jadi at diri safwa,suh as,safwa gadoh ngan orang yang penting dalam hidup safwa,orang yang safwa sayang sangat,

memang safwa akui sebelom semalam memang kite orang ada gadoh tu sebab something happend da uat safwa cemburu,tapi safwa cube na jauhkan sifat safwa yg terlalu cemburu tuh,,
tapi tibe-tibe bende lain lak yang jadi,

safwa terus terang lah,,,safwa akan cerite sume nye k,ape yang terjadinye kesalahfahaman tuh,, 





     okey,punce nye dari situ,,,lepas safwa terbace tweet adik dyew tuh,safwa pikir-pikir memang safwa tak layak tok dia,safwa x layak tok di panggil adik,btw,x pela,safwa cube kuatkan ati safwa,,n safwa ambik keputusan tok jauh,lupekan si dia,,,tapi pape pon safwa tak penah salahkana dik dia,safwa memang akui apa yang adik dia cakap,safwa memang x layak tok kakak dia tuh,
safwa buat sesuatu yang agak bodoh,that safwa update status at facebook,safwa mention name capital F,,,n safwa main comment ngan capital F ue at facebook,n dy nampak n si dia like,then si dia update status at tweet dy update"curang,,!curang,,!curang,,!"
dari situ safwa dah faham dia tujukan at sape,,,then safwa update lah camni,,
                      




n then si dia antar IM at facebook dia cakap dia minx maaf pasal adik dyew tuh,n memacam lagi dye merepek,pulak tu sebelom tuh dyew tengok video yg safwa post at IM dye,,then dy mengalirkan air mata,,,erm,,ntah la,,safwa tak tahu na uat ape,,safwa cube na settel kan slow2 mlam semalam tapi dyew macam x na bebaik semula je ngan safwa,,safwa ngah x de credit time tuh,safwa buat lah sos topup then uat super saver semate2 na settel bende nih sume,,tapi dyew x nak,,dy ckp dy lom sedie na cakap ngan safwa,,,
ouh,maybe dy NA LUPAKAN SAFWA tak pun DIA DAH TAK SAYANG SAFWA kott,,,erm,,
tapi safwa taakot law betol-betol dy buang safwa jauh2 dalam hidup dyew,,bub safwa still sayang dia,,safwa x ley hadapi kehidupan safwa tanpa dia,,

safwa na bebaik semula ngan dia,,law x de dia sape yang na temankan safwa tido setiap malam at hostel,sape yang sudi support safwa at hostel,sape yang sudi memanje ngan safwa at hostel,,???
memacam safwa dah buat tok dia,safwa x harapkan pape balasan pon tapi safwa cuma dia faham apa yang safwa rase,,,,hari nih je safwa lemah sangat,tak bermaya,tolong la ya allah  kembalikan masa2 yang ssebelom nih yang dia sentiase ada kat sisi aku,,,tapi kalau betol dia na tinggalkan aku,kalau betol dia dah x sayang aku,kalau betol dia dah x nak at aku,,,aku na sangat dia jujur,,,
tapi satu yang aku nak dia tahu yang aku tak kan lelah sayang dia,,,n kalau betol dia lepaskan aku jangan tanye kenape aku cederakan diri aku sendiri,,kalau kita tak dapat macam dulu tapi kita still boleh kawan kan,,memang safwa rase mustahil kita dapat macam dulu,tu sbab safwa x layak tok akak kan,,,

safwa sayang sangat at dia bub dia dah banyak ubah safwa,,dia safwa dah anggap macam kakak kandung safwa sendiri,,tu safwa susah sangat na lepaskan dia,,tapi mungkin safwa x layak tok dia kot,,x pela,,hidup safwa nih memang selalu di tinggalkan oleh orang yg safwa sayang,,
okeyla,,akhir kata safwa mengharap sangat agar safwa dapat bebaik ngan dia macam dulu,safwa x na tanggung nih sume at asrama nnty,,,bub banyak kenangan kita bersama,,,saya sayang awak NURAIN HIDAYAH ,,,,





                                                                 


hai,thanks sape sudi melawat blogger safwa,jangan lupa like,terima kasih :)

nak tahu bace sendiri,,hee,,:))

okey,,,
nih tentang my lovely sista that Nurain Hidayah (Neaa)
okey,,,safwa sebenarnye sedih sebab masa berlalu cepat jewp,,ta lame lagi safwa akan pisah ngan dyew,,,sedih nye,,,law safwa nangis pon masa perpisahan tu pasti berlaku gek,,herm,,pape pon safwa tak nak sia-sia kan masa yang ada nih,,,safwa sentiase bersama dia,,,safwa tak sanggup na lepaskan dia,,tapi safwa kene lepaskan jugek,,bia lah dy capai cita-cita dye dulu,law jodoh pasti safwa akan di temukan ngan dye lagi,,kenangan safwa ngan dy terlalu banyak,susah na lupakan,,,safwa hanya mampu berdoa yang terbaik tok dye,,walopun dyew bukan kakak kandung safwa,tapi bagi safwa, dyew safwa dah anggap macam kakak kandung safwa sendiri,,,,safwa na dyew tahu yang safwa sayang sagat kat dyew,,,dyew da banyak ubah safwa,,,dulu safwa malas giler na solat,tap skunk dy selalu ingat kan safwa tentang solat,dy swoh safwa blajar rerajin,,,safwa pon dah cwite tntang dyew dah bnyk ubah safwa at parents safwa,,,hehe,,,,herm,,,
ada satu benda yang buat safwa terpanjat n ter tak tahu la na ckap camne ,,,iaitu dy mengeluarkan air mata dia,,,,,sumpah,,!!safwa tergamam,,,dy nangis bub dy takot na tinggalkan safwa,,,,kalo dy takot na tinggalkan safwa,,,,,safwa lagi berDOUBLE-double takot na lepas n tinggalkan dyew,,,tapi na uat cmne la kan,,,bende nih sume dah diangcang oleh allah,,,safwa just na dyew tahu safwa tak pernah benti doakan untuk dye,safwa x kan benti syang dia mcm kakak safwa sendri,,,n safwa harap sangat dyew dapat buat yang terbaik tok hidop dye,,n GOOD LUCK untuk exam SPM dy,,

eh,eh,,jap2,,na upload pitc kakak kesayang aku niyh jap,,



                                                                      

(okey,,,,tu jela na safwa cerite,,ngah bosan sebenarnye tu bub safwa rajen update blogger nih,,heheh,,,btw,thanx sape yang bace blogger safwa yg x seberape nh,)


hai,thanks sape sudi melawat blogger safwa,jangan lupa like,terima kasih :)

kesedihan dalam kegembiraan,,

hi,,,kowang ape khabar,,??sihat,,???na story mory lah,,,,,
ley takk safwa na tahu,kenape erk orang yaang safwa sayang sume na jauh dari safwa,,,??sume na prgi dari safwa,,??terok sangt ke safwa nih,,???

safwa tak tahu kenape orang yang safwa sayang tak pernah hargai safwa,,kenape dy owng na pergi dari idop safwa,,??dy owng dah buat safwa syg dy owng,tapi knape dy  owng pergi dari idop safwa,,??hina sangt ke safwa nih,,????memang safwa sedar safwa tak cukop perfect untuk dy owang,,tapi sekuraang-kuraangnye  jangan permainkan perasaan dan hati safwa,,,safwa macam dy owng jugek punye hati,perasaan,,taapi kenape harus dy owng permainkan,,???

kalo dy owang da bosan dengan safwa,just cakap,jangan pakai main tinggal je n jangan cari kesalahn safwa jep,,ape safwa ni memang sampahh ke,,??terkadang safwa pikir,kenape lah safwa cepat sangt sayang orang,,,safwa tak tahu camne tak nak mudah syang orang,,,,tapi gagal,,sebab perasaan sayang tuh datang secara tetiba,,

safwa pun akui yang safwa nih mudah berubah kasih sayang,,safwa mudah cepat bosan ngan orang,kekadang safwa takot owang sayang safwa,takot safwa da tak sayang dy owng,,tapi ada yang lama safwa syang,tu ada lah jugek,,,safwa pon tak faham dengan diri safwa nih,,

safwa rindu sangat at MUHD AKMAL,ex-boyfriend safwa,tapi dy da lupe safwa,dy hilang camtu je,dy selalu carik kesalahan safwa,tapi na uat cmne la kan,dy da tak sayang safwa dah,,maybe dy anggap safwa macam sampah kott,,,,tak pela,,,safwa terima ap yang dia buat at safwa,,,then ad sowng senior ni,capital N,,aku da anggap dy mcm kakak kandung aku,tp knpe dy pon ,cam na tinggalkan aku,,aku akui,yang tak lama lagi aku ngan dy akan pisah sebab tahun ni dy last sekolah tahun depan da tak sekolah sebab umo dy da 18 tahun,,,tapi dy bile senang lupe aku,,,,aku punye mati-matian rindu sayang dy,tpi bile dy da gembire dy lupe aku,,aku mesej dy x replay,,bile dy happy dy x mcj aku pon,aku mesej dy,tibe2 dpat tahu dy da happy,,so aku terase lah sebab time dy happy dy tak mesej aku,,sape tak terase kan,,,x pelah,aku tumpang happy lah law dy owang pon hapy walopun bukan dengan aku,,,aku redha dengan apa yang datang,aku redha yang diri aku ni patot di permainkan,patot di pakai buang,,,ramai lagi yang dah lupe aku,aku mals na cakap lagi sape orang nye,,malas na taip pepanjang,,aku cume share ape yang aku rase sekarang,,

pape thank sape yang da bace blogger aku yang tak seberape nih,aku hanye na kongsi kesedihan aku jep,,
aku gembira-gembira juga,tapi ada terselit kesedihan,,,,


hai,thanks sape sudi melawat blogger safwa,jangan lupa like,terima kasih :)

kehidupan ku adalah sebuah penyiksaan,,

hye,,ary nih adew story baru,,,x sangke,diam x diam dah 3 ary da safwa berpose,,,herm,,safwa na cwite something nih,,about my life,,,,

tadi petang safwa jumpe doktor,safwa tnye tentang penyakit safwa,doktor cakap penyakit safwa makin terok,level penyakit safwa nih dah tahap level orang sakit kencing manis,darah tinggi,,,hidop safwa cume berharap pada ubat je,law x de ubat penyakit safwa akan datang,,safwa kene makan ubat selame 3 bulan,selepas tiga bulan doktor kate,law tiade ape2 perubahan,insyaallah safwa akan menjalani operation at hudung,,herm,,doktor cakap penyakit resdung safwa dah terok,doktor suroh safwa makan berpantang,contohnye,safwa x ley minum air batu,sotong,udang,bende yang gatal sebb dia akan buat penyakit safwa makin terok,,doktor cakap effect dia memng sekarang x terok tapi 4,5 tahun akan datang,,herm,,,

x sangke safwa dapat penyakit yg cm tuh,,cube bayangkan lah erk,kalolah safwa x da mkan ubat tapi still same penykit safwa x de kurang,mesti safwa kene jalanni operation tuh kan,,n cube bayang kan time safwa jalankan operation tuh,safwa mati,,mcm mne ngan orang yg safwa syg erk,,??herm,,??safwa syag parents safwa,sibling safwa,kawan-kawan safwa,nurain hidayah(kakak ksygngn safwa),sufiee(abng angkt safwa),,,herm,,skunk da bulan 7,,then bulan 8,then bulan 9,,,,x lame je lagi,,,lepas 3 bulan tuh penentu safwa patot di operation kn atau tidak,,,

andai penyakit safwa tuh still x elok ,safwa terpakse jalankan operation tuh,,skunk nih safwa cume bergantung pada 3 buah ubat jewp,,,
                                             


 herm,,,andai safwa jalani operation tuh,n safwa x dpt diselamat kan,safwa nak parents safwa tahu yg safwa syg dyew,safwa nak family tahu safwa syg dyew,safwa x nak dyew owng mengalirkan air mata dia untuk safwa,safwa x nak dyew owng sedih atas pemergian safwa,,safwa arap family safwa dpat jalani hari2 seperti biase tanpa safwa,,safwa syang mak,ayah,abang,n kakak safwa keyh,,,

for Nurain Hidayah,safwa sayang akak sangt taw,safwa da anggp akk mcm kakak safwa sndri,akak adalah sebahgian dri family safwa,walopun kite bnyk gadoh,safwa tetp syg akak,,x penah ilang walupun sikit,,apa perkare yg akk uat safwa saket aty,safwa x penah ambik aty yg terlalu lama,,satu safwa na akk thu,safwa kejap je law merajuk,x ley lelame,,,n safwa lebih shuke di pujuk,bukn na mengih simpti cuma na tngok sejauh mne syg akk at safwa,,,akk anggp safwa mcm adek akk,tp safwa na akk bukti kn,mmpu x akk pujok safwa,
n for my abng angt sheikh sufiee,,herm,,safwa syg abng taw,abng jage diri bebaik,jage gelang yang adek bagi tu bebaik,n simpan baju tuh,adek thu abng shuke jersy tu sbb adk bg abng jersy,,,herm,,,
for my lovely friends,yg kenal safwa,,hope kowng jage diri ea,safwa syg kowng,thanx bgi kwan2 safwa yg selalu support safwa dlam idop,,,love u all,,

okeyla,,tu je nak cwite,,,na tido da lah,,esok kne balik ostel,nih na kene mkan ubat,,,thanx if kowang2 yg bace blogger safwa nih,,,safwa just na cwite kesedihan hidop budak mcm safwa nih,yg x tahu lagi maseh adew ruang lagi tok idop ke x,,??k,,papai,,,:))

                                                               


hai,thanks sape sudi melawat blogger safwa,jangan lupa like,terima kasih :)

you my perfect sista,,(capital N)

hyep all,,,kali nih safwa nak bagi tahu tntang someone special in my life,that my sista,,,she not my real sista but,i make she as my own sista,,huhu,,,,okeyh,,,let's know about my story with she,,,

okeyh,,safwa dah lame kenal ngan dyew,,just awal-awal tahu,safwa x rapat ngan dyew,,safwa kenal dyew dari member safwa,,my best friends safwa sbb waktu tu kan stay ostel,,,,,,tu yg terkenal dyew,,frst time safwa tngok dyew,,safwa rase lain,,,have something fell,,,tapi mase tuh safwa dah adew kakak angkt,,,just forget it about kakak angkt tuh,,coz safwa dah putos,,don't ask why okeyh,,,!!
okey,then makin lame makain dekat aq ngan dyew,hinggakn dyew dtng dalam idop safwa time capital F datang dalam idop safwa,,,dalam satu mase ada dua orng skali dtng dalam idop safwa,,memng safwa x sangke,,safwa buntu,safwa x thu na pilih yg mana satu,,,dalam keadaan macxam tuh,safwa lebih syg capital F,,,sebb before this safwa memng syg capital F tuh,so safwa x na lepaskn peluang tuh lakan,,,walupun dalam mase yang same tuh,safwa sayang capital N gek,,tp x banyk macam skunk,,safwa x pilih capital N sebab mase tuh,dyew adew minat sowng budax tuh,n safwa rase,memng x de ruang kot untuk safwa tok ngan dyew,,,so safwa pilih capital F,,,n lama kelamaan,safwa dapat rase safwa ngan capital F ue da jauh,,masing2 buat hal masing2,,n dyew pon bnyk giler saketkn aty safwa,so i have take my own keputusan,safwa dah mule syang capital N lebih dari capital F hingga skunk,hingga ke hari ini,hingga ke saat ini,safwa syang dyew macam kakak safwa sendri,dyew perfect bagi safwa,,,dyew bnyk ubahkan safwa,,for example,dyew selalu ingatkan safwa solat,jgan tinggal 5 waktu,the,dyew selalu support safwa dalam pelajaran,,,,,herm,,,bagi safwa dyew memng beza ngan capital F,,,tapi na uat camne kan,dyew da adew adek angat,,so safwa da x ley buat pape,,,

tapi,walupun bnyk dugaan dtg,safwa tetap berjanji dengan diri safwa,safwa janji akan jaga dyew,happy kan dyew,sentiase ngan dyew walopun susah atopun snang,,,safwa bukan na jadi perempas pada adek angkt dyew tuh,cume adek angkt dyew tuh x tunjuk syg nyew,,baik serupe x yah berangkat,,so biar la safwa hadir dalam idop capital N untuk gembirakan dyew,,,selagi safwa maseh punye sisa-sisa idop nih,,herm,,
safwa dah bersedia tok hadapi cabaran,apa yg orang kata tentg safwa,or what else,safwa da sedia,biar orng kate safwa permpas kakak orng,tp safwa x na hati orang yg safwa syg sendrian,sepi,murung n what else la kan,,,cuma satu je safwa takut,safwa takut hilang rase syg dyew at safwa,,,tu je something yg safwa takot,,,
tapi,safwa x penah putus asa tok yang terbaek tok dyew,,,

"ya allah,kau selamatkan lah nurain hidayah,kau bagilah dia ketengan dalam idop,kau berjayekan dia dalam
 kehidupan,kau berkatilah dia dalam menimba ilmu,kau bagi lah dyew ketengan idop dalam setiap apa ujian  
yg mendatang dalam idop dyew,kau kuat kuatkanlah hati dia ya allah,,dia seroang insan biasa,terkadang dia boleh gembiura,terkadang dia boleh sedih,terkadang dia boleh saket,terkadang dia boleh sehat,,,jangan lah kau bagi dyew kesedihan,jangan lah kau bagi dyew kesakitan,sesungguh nye sebahagian semangat aku ada pada diri dia,,,kau bagikan lah dia capai cita-cita dia,kau bagilah dia kegembiraan,,kau jagakan lah dia sebaik yg mungkin,andai satu hari nanti aku pergi dulu,satu aku pinta ya allah,kau jangan bagi aer matenye mengalir,dan aku mohon kau jaga dia sebaik yang mungkin,,,ya allah,kau panjangkan lah umur dia,kau bagikanlah dia kebahagiaan,,aku hanya mamapu berdoa ya allah,aku x mampu mengubah sesuatu kebahagian,hanya mampu berdoa saja,,,sesungguhnya engkau maha mendengar lagi mahal mengasihani,,,amin,,"

safwa na abiskan masa safwa ngan dia selagi masa masih mengizinkan,dan safwa x nak pergadohan (salah faham antara satu sama yg lain) safwa syg dia macam kakaK safwa sendri,safwa x na hati orng yg safwa syg terluka,,








                                          
NURAIN HIDAYAH BINTI ABDUL AZIZ




            SHE MY CAPITAL N,(NURAIN HIDAYAH BT ABDUL AZIZI)
                                                                          


hai,thanks sape sudi melawat blogger safwa,jangan lupa like,terima kasih :)

korang my best friends in my life(puteri,fika,fyza,myza,zafirah)

hye,,,na story siket ,,,tuh sume member safwa,,safwa syg sngt at dye owang,,herm,,tapi safwa sedih,,,safwa rase macam x di hargai,,,yelakan dyew owng sume dak2 selangor,,so safwa sowng dak johor,,maybe dy owng x ley time member bukan selangor macam safwa kot,,btw,safwa rindu na fwens ngan dyew owang..gi mumum sesame,,borak n lepak sesame,prep sesame,,tp tuh sume dah tak dah,,safwa dah ilang kawan safwa tuh sume,,safwa x tahu la,,adew dalam satu hari tuh dyew owang uat safwa terase giler,,herm,,first dyew owang x cakap pon ngan safwa yg dyew owang adew beli nasi lemak,,then,second,bilew time na ambik wudhuk dyew owng x ajak pon,,safwa tengok kn jew,tp dyew owng x ajak pon,dyew owang biase ajak safwa tp hari tuh nampak ganjil,,dyew oang x ajak pon,,sedih n terase giler,n memacam lagi lah,,safwa x tahu la,,safwa dah buat yang terbaik tok mmber2 safwa,,tp napew dyew owang x penah nampak erk,,??ap safwa nih x cukop baek ke tok dyew owng,,safwa syg sngt perhubngn mmber nih,,tp dyew owang mcm x hargai safwa,,,buat masa nih puteri je yang datang at safwa minx maaf,,tp tuh pon sebb adew orang suroh,,,nmpak sngt terpakse kan,,safwa x kisah lah law dyew oang x na kawan ngan safwa,tp jgan la buat safwa terase,,,walaupun puteri dah minx maaf at safwa tp safwa rase susah sngt na maafkn sebab maaf dyew tuh sebb adew orang yg suroh,law orang x sroh dyew x de nye dy na minx maaf,,,,,tapi pape pon safwa na cube memaafkan kesalahn orang,,biarlah safwa mengalah,,mane tahu ajal safwa esok x sempat dyew owng na minx maaf,,,so batter safwa maafkan dulu kan,,herm,,,na tahu tak,,myza yg satu dorm ngn safwa yg tido sebelah katil safwa pon safwa x tegor sebb hati safwa nih saket sngt,,ntah la,,kali nih safwa x tahu nape safwa touching sangt ngan dyew owng,,
safwa tunggu gek bilew la fyza,fika,myza,zafirah na minx maaf at safwa,,,tapi x de pon,,,safwa minx maaf ea fyza,fika,puteri,myza,zafirah sebb aq x tegor kowang,,,hati aq maseh lom terime kowng yg kowang buat aq saket at,,kowang macam dah x pedulikan aq lagi,,,aq sedar korang boleh idop tanpa member macam aq yg x bawak pape maksod dalam geng kowang tapi kowang x ley idop tanpa fika yg membawe maksod dalam geng kowang,,dari situ aq nmpak kowang x pedulikan aq,,n aq ambik keputusan aq na undur diri daripade kawan ngan kowang,,biar la aq sorang biar aq x de kawan,,hanye alia je yg sudi kawan ngan aq,,,,,


fyza,puteri,,,walopun kite satu kelas,safwa dah x ley gurau-gurau ngan kowng macam dulu,,safwa tegor kowang biler perlu jewp,,safwa minx maaf,,safwa susah la na terime kenyataan yg kowang dah x pedulikan safwa,,,fyza,terime kasih sebab selame kite mmber nih fyza dah bnyk tolong or dengar masalh tentg diri safwa,,safwa ucap terime kasih bebnyk,,,lepas nih safwa dah x cwite dah masalah safwa at fyza lagi,,biarlah safwa pendam,,BTW,thanx for all ea FYZA,,PUTERI,aq minx maaf if aq adew uat salah at ko,aq na ucapkan terime kasih selame kite berkawan ko sudi layan kepale giler aq nih,,n aq minx maaf if aq adew uat ko saket hati,n puteri if aq jadi pinda skolh,aq arap ko simpan jela air mate ko tuh ea,,aq kn x penting dalam geng kowang,,,MYZA,aq arap ko halalkan makan minum aq yg ko dah banyk bagi aq memacam,belanje aq,,herm,,n aq minx maaf if aq adew uat salah at ko,,,btw,ko lah mmber aq dalam dorm aq yg best,,,FIKA,serius aq jeles ngan ap yg ko adew,,ramai orang shuke membr ngn ko,aq arap ko jangan hampakan pwasaan mmbr2 ko,,dyew oang appy ngn ko,,dyew owng lebih memerlukan ko,,,n aq minx maaf if aq adew uat salah at ko,,n terime kasih coz sudi member ngan aq,,,,n once more time i'm wish so sorry,,,safwa terpakse undur diri dari genge kowang,,aq x na gangu kowng agy,,,kowng kan lebih appy ngan kawan2 kowng skunk walopn x de aq,,,,so akhir kate dari safwa,,,,,,safwa na kowang fwens sampi biler2,,jgan hiraukan kawan x bawak pape maksod macam aq keyh,,assalammualaikum,,


hai,thanks sape sudi melawat blogger safwa,jangan lupa like,terima kasih :)

cuti yang kurang menyeronok kan tapi sebenarnye seronok..:))

hi,,herm,,tngah midnight nih adew mood lak na update blog,,,hehe,,herm,,meyh dengar cwite safwa ea,,

herm,cuti kali nih bagi safwa memng x best,sebab safwa x de pegi memane pon,just gi KL je,,herm,,tu pn sehari je,,btw,safwa rase puas and appy sebb dpt lpas kn rindu safwa at rumah nih,safwa dpat tido puas-puas,dapat makan puas-puas,dapat online puas-puas,,hehe,,herm,,rase macam x cukop lak cuti 2 minggu nih,,sekarang nih,cepat betol kan masa berlalu,,,herm,,next week dah pose,,herm,,cmne lah erk,,dah la safwa stay ostel,,
boleh tak safwa nak tambah cuti lg seminggu,,hehe,,na duduk rumah sampai puas la,,hehe,,
tapikan bila time cuti kan,,sibok pulak na balik ostel,,haish,,x fham safwa,,,rindu kawan lah,,,rindu orang tersayang la,rindu na kenekan orng la,mcm2 lah,,tp biler dah naik skolh or dh na naek skolh,rase kjap la cuti,x cukop la cuti,,herm,,tp memg kbnykn mcm tuh la kn,,hehe,,
herm,,n safwa rase takot la na naek school nih,,dpt result nnty,,,seram sngt,,safwa nih dah la tak pandai,,safwa tkot na ckp ngan parents safwa nnty tntg result safwa kalo terok,,herm,,safwa hanye mampu doa dan pasrah jela kn,,

herm,na tahu x 2 minggu cuti nih,safwa 3 kali tngok wyng,,giler kan,,first cwite "aku ada,kau ada,,??'' second cwite "man sewel datang KL" third "gerimis mengundang",,,herm,,gsafwa nih memng kaki wyang ckit,,hehe,,herm,,
safwa kan,,sedih snagt,,,,safwa bukan na menunjuk lah kn,,cerite sini,abis sini lah ea,,safwa nih ade 4 bijik phone tp kn,,1 mesej phone sush na msok dlam 1 hari,,ape ntah lgi safwa mesej orng,,,herm,,bg safwa lah kn x gunelah ade phone camre,touch screen yg mahal2 tuh,tp x de sape n di contac kn,,herm,,,,celcom harap kn mesej dari KOLONY je la,,yg maxis,,herm,,dh x ley arap pape dah..,,herm,,

na thu x,,safwa harap la kn 2 minggu nih safwa dpt la boyfriend,,tp,sorng pon x de,,herm,,sedih nye,,safwa teringin na adew orng jage safwa,,safwa perlu kn sesong special in my life,,,herm,,kn seronok if dpt kekasih kn,,herm,,adew sorng budak nih,name dy kimi,dy stay kota tinggi gek,dy stay at area lok heng,,herm,,dy minx no tepon safwa mlam tadi,tp ntah bile la kn dy na msej safwa,,x pe,safwa tungu,,mne lha thu safwa tersngkut kat dyew,,hehe,,herm,,

na tahu x,,esok safwa dah kene balik ostell,,haish,,!!mals nye,,safwa x nak balik lah,,malas giler2,,x puas taw cuti kali nih,,herm,,dah la dari johor na ke pahang 6 jam lbih,,ergh,,jauh bebe,,pahang tuh,,herm,,,sabor je,,na capai cite2 punye pasal kn,,hehe,,nnty msty rindu masakn mak safwa kn,,herm,,cmne nih,,hehe,,n mesty safwa x dpt na memanje ngn parents safwa lg,,especially abnag safwa,,heheh,safwa shuke gedik2 ngan dyew taw,,shuke kacau dyew,,hehe,,herm,,,safwa syg giler at abng safwa nih walupn dyew nih agak bengong skit,,haha,,na d'bndinh kn ngn kakak safwa tuh,x ley pakai,,herm,,baik x yah adew kakak kot,,,herm,,nnty msty rindu orang at johor nih kan,,
mesti rindu,FACEBOOK,TWITTER,TAGGED,BLOGGER,,,,heheh,,herm,,na uat cmne kan,na menuntut ilmu nih, kene la berkorban kn,,

x tahu la na cwite ap,,sampi sini jela safwa cerite ea,,penat la taip pepnjg,,huhu,,
tu je safwa mampu cerite,,thanx ea sape bace blogger safwa yg x seberape nih,,,sayang kowang,,:))


hai,thanks sape sudi melawat blogger safwa,jangan lupa like,terima kasih :)

rindu,sayang, awak sista,,!!

herm,,hari tuh safwa bercuti at KL,,tp sehari jew,,herm,,x pela,,x de mood na cewite tntag holiday safwa at KL tuh,,safwa rindu sowang sista nih,,herm,,tp safwa sedih,kenape dye x peduli kan safwa erk sejak 2 menjak nih,,

safwa rase lemah lah,safwa terpakse lepaskan dia,safwa terpakse sangt,hati memng berat tok lepas kn sista kesyngn safwa tuh,tp terpakse,safwa penat dengan shume yg mendatang,safwa na yang terbaik tok dia,,,tapi kenape dia mendiam macam tu je, erk,,??bila safwa call dyew,safwa tnye,apa salah safwa,dyew diam,,safwa na thu sngt apap salah safwa,,,safwa dah buat macam-macam tok dyew,,safwa bukan na mengungkit just safwa na sayang safwa terbalas,,dyew katew dyew sayang safwa,,,,tp knpe dyew uat safwa mcm nih,,,safwa dah berkali cakap safwa sayang dyew sesangt,,tapi dyew tetap nafikan,,safwa percaye sayang dyew before nih,,safwa cube yang terbaik tok dyew,,kalo buley safwa na hari-hari safwa dilengkapi oleh dyew,,tapi boleh ke,,,???

.safwa na sangat tnyew dyew,,:
    -akak sayang safwa x,,??
    -kenape akk suke buat safwa jeles,,??
    -akak na safwa yang macam mane lagi,,??
    -apa lagi x cukop yg safwa blom bagi,,??
    -kenape akak selalu dian bila safwa buat slaah,kenape akak tak tegor,,??
    -kenape akak selalu na mara safwa,,??
     -kenape akak selalu slah anggap,,??
     -kenape akak x reply,chat,mesej safwa,,,??

.safwa x de niat pon na remove friends dyew at facebook,safwa na dyew cube lupekan safwa,,sebab safwa x na dyew kecewa dengan sikap n perangai safwa,,,safwa x kisah biar safwa sakit demi dyew,asalkn jangn dyew asakit sebb safwa,,,,safwa na dyew tahu,safwa na yg terbaik tok dyew,safwa x na dyew sedih,safwa harap dyew ley hidop tanpa safwa yg x berguna nih,yang selalu sakitkn hati dyew nih,,,

.kadang-kadang safwa pikir betol ke ap safwa buat nih suroh dyew lupekn safwa,,,safwa rase berat sangt na lepaskn dyew,,sumpah!!safwa x ley lupekan dyew,safwa dah anggp dyew macam akak kandung safwa sendri,safwa snggop buat ape je untuk dyew,,tp kenape dyew x penah perasan erk,,??
kalo boleh safwa x nak hubungan perkenalan safwa ngn dyew terputos,tapi safwa terpakse,safwa x nak dyew rase sakit hait ngan sikap safwa,
.satu safwa nak dyew tahu walupun safwa suroh dyew lepaskn safwa,x bererti safwa x sayang dyew,,safwa na dyew tahu yang safwa sayang dyew sesangt,,n safwa arap kalo betol-betol dyew sayang safwa,dyew akan cube tok buat safwa happy,,safwa sentiase bagi dyew pluang tok make batter before this to me,,,,and kalo betol dyew syg safwa dyew x kan hiraukan perkataan yg safwa suroh lupekn dyew,,,dyew makin cube pujok safwa lagi adalah,,safwa nanti saat tuh,,safwa bukan na mengharapkan simpati,safwa just na tahu dyew betol2 syg safwa ke x,,safwa masih tertanye soalan tuh,,however safwa still ingt kenangan safwa ngan dyew,,,akhir kata,safwa nak insan yang bernama FARAH HANUM BINTI ABDULLAH tahu yang safwa sayang dyew sesanagt lebih from my self,,
     
                                                   

                                                                     

sumpah,,safwa x ley lupekan akak,,,,gambar akak buat safwa makin tambah semangat safwa,,safwa nak akak jage diri ea,,,kalo lha nafas safwa terhehenti esok,safwa nak akak tahu yang safwa sayang akak macam kakak safwa sendri,n safwa sanggup buat ap je tok akak,, (i<3u)


hai,thanks sape sudi melawat blogger safwa,jangan lupa like,terima kasih :)

boring day's

urm,,cuti kali nih bosan lah jugek kan,,,bosan tahap gaban n giler,,nasib bek safwa x giler,,huhuhu,,,maybe week nih safwa stay rumah je kot,,,next week baru gi jejalan ngan family,,,herm,,nnty if safwa jadi gi bercuti next week safwa update blogger nih k,,,week nih,hari rabu nih,30/5/2012 safwa g shopping ngan member safwa sorang jew,,safwa na shopping puas2 lah,,,then law adew duit lebih na tengok wyang,"aku ada,kau ada?"hehehe,,,
herm,,so selame safwa dudok umah nih na tahu x keje safwa ap,,makan,tido,online,makan,tido,online,,,herm,,memang cept lah berat badan safwa naik,,nnty naik skolah msty adew yang tegor safwa makin temoookk,,,heeee,,na uat cmne safwa law at umah keje nyew asyik mumum jewp,,hehehe,,,bile at ostel x nux lak mumum,,herm,,APTB,,,,


Terase rinduu lak ngan kekawan...dah lame x kacau dyew owang,,hehe,,safwa pon dah lame x bgi tazkirah at dyew owang,,huhuhu,,bukan tazkirah apew pon,,,just tazkirah shuke2 yg buat orang gelak tuh,,huhu,,safwa kan shuke loya burok ,,,,agy satu,safwa windu ngan ahli dorm safwa,teratai,,,at senior2 nih,coz safwa selalu kenekan mama dorm safwa,walaupun bukan dyew pokadot yang sebnar,,,biase lah tentang POKADOT,,,,hahahaha,,,ANDA TAHU APAKAH ITU ARTI POKADOT,,??ANDA MESTI CARI TAHU OKEYH..!!.....safwa adew satuh lagu safwa ubah,,,jom tengok,,,lirik dyew jew,,


    banyak pokadot,pokadot yg berada diminda,
    banyak tanda tanya dan juga kata kerja,
    otak kata jangan hati pula kata pokadot,   (lagu cinta muka buku)
    hidup x menetu adakah ini pokadot


hahahahaha,,jahat kan safwa nih,,biase lah,,na uat cmne dah ditakdirkan begitu,,,dorm teratai shume dah tahu,if safwa cerite bab pokadot tuh,dah tahu la sape bende yg dimaksudknnyew tuh,,khihi,,,


lupe na cwite,,hari sabtu yg lalu,,safwa rebond rambut,,,maklomlah rambut safwa dah macam allycats,,,hehehe,,saje je shuke2 rebond,,lg pon safwa memng berahajat na bele rmbut panjang,,,hehehe,,


tak tahu lah nax cwite apew lagi,dah dulu ea,,nnty if adew cwite,safwa update blogger nih lg k,,BTW,thanx ea sape yg tngok blogger safwa nih,,hhe,,saje2 jew sekadar shuke-shuke n untuk beronok-ronok,,hehehe


hai,thanks sape sudi melawat blogger safwa,jangan lupa like,terima kasih :)

tentang rasa,,heeee

hye,,dah lame x update blog,,,idop safwa nih makin sunyi n pelbagai masalah yg mendatang so x dew mood dah na update blog,,,nih na cerite nih,,bosan lah,,so ary ni adew mood ckit update status,,jom layan,,,,

  herm,,safwa dah putos ngan insan bernama muhd akmal  2 bulan yg lepas,,,herm,,sedih,,safwa sayang sangt insan tuh,,tapi dyew x pernah hargai safwa,so safwa kene lupekan dyew,,memang hati njih susah tapi kene jgek,,safwa hanye mampu doa kebahagiaan dyew bersame yg lain,,,memnag sukar untuk safwa lepaskan,,biar lah dyew,,,alhamdulillah safwa buley lupewkn dyew sedikit demi sedikit selepas dyew uat safwa mcm nih n safwa bg dyew pluang tok pujok tapi dyew x pujok,so safwa dah ambil kputusan tok lupe kn dyew,,akhirnyew,,walaupun susah berjaye jugek safwa lupe kn dyew,,n baru a few week nih adew 2 orang insan lelaki yg safwa baru kenal,first namenyew ikram,second name dyew shahril,herm,,tapi safwa blom mula jatuh cinte or sayang at dyew,coz safwa adew minat sorang mamat nih at skolah safwa,,,muke dyew cute,,name dyew alif aiman,,,herm,,tapi dyew dah x na couple,sebb ex dyew prnah curang,,herm,,x pelah,,safwa kawan jew dulu ngan dyew,,if jodoh kn x kemane,,hihi,,,so skunk safwa mesej je ngan dyew,,nasib bek dyew sudi mesej ngan safwa,,khikhi,,,

herm,second story,,,adew 2 orang senior nih at skolah safwa malas na bg taw name just safwa tulis first senior nih capital F second senior nih capital N herm,,okey yang capital F ue,ntah lah,,safwa syang dyew tapi,dyew nih shuke buat safwa sakit hati,dyew jeles biler safwa rapat ngn capital N tapi dyew x sedar dyew lagi buat safwa sakit hati,,dyew lagi buat safwa jeles,safwa akui yang safwa pon sayang capital N,and safwa dpt rasekn yg capital N pon syg safwa,tapi capital N x penah buat safwa sakit aty,,safwa je selalu buat capital N sakit hati,,,safwa dari dulu syang or minat si capital F tuh,tapi dyew x jujo tntg rase dy at safwa pon pon,,dalam akhir bulan 3 baru dyew jujo tntg rase dyew at safwa,safwa rase happy lah kan,,sebb syg safwa tuh terbalas,,first safwa memng x yakin ngan syg dyew nih,tapi dyew tnjuk syg dyew tuh at safwa,,,tapi hanye sebuln lbih,,selebihnyew,dyew lbih bahgie ngan member safwa tu,yelakan membr safwa tuh selalu buat si capital F nih happy,ketawe,gelak,n whatever lah,walaupun capital F ue 1 orm ngn mmber safwa tuh,tp safwa still jeles coz layanan capital F ue at mmbr safwa ue lain mcam,,,puas aq cakap at capital F yang aq jeles,sakit hati bile dy owang grau2,,tapi dyew still same,,,dulu time safwa ckap mcm tuh dyew menjauh tapi sejak due mnjak nih mkin menjadi-jadi lak,,sampikan satu hari safwa buat capital F tu jeles ngan care safwa borak ngn tukar jam ngan capital N,,then capital F cakap lepas nih kite uat mcam itew x kenal ea,,so safwa ape lgi,,buat kerje bodoh,,n nangis at depan kawan safwa,,,lpas prep safwa teros masok dorm then nangis tersedu-sedu,senior dorm safwa turut simpati,lepas ue adew sorng senior dorm safwa nih ckp,lepas nih x yah kluar dorm,,huhu,,na thu x capital F x pujok pon,,safwa bukn na menagih simpati tapi,,,kalo betol capital F ue syg safwa mesti dyew pujok safwa kan,,so jelas yg dyew berubah giler,,dyew lebih shuke sakit kn aty safwa,,,,ke esokkan hari dyew jumpew safwa,dyew pujok,,lpas ue safwa buat biase2 je ngan dyew,,safwa nekad lepas nih safwa na uat biase2 jew ngan dyew,,safwa dah malas na halang dyew na rapat ngan sape lpas nih,,,hati safwa dah penat asyik di sakiti,buat ap safwa na sakit hati ngan orang yang selalu buat safwa sakit hati,baik safwa syang ngan orang yg dah lame tunggu syang safwa yg safwa belom reply iaitu capital N,,safwa dah pikir,safwa na appy kn capital N,,,sejak member baik safwa dah x de,dyew pasti kesorangan so safwa x na buat capital N kesoranagan,,,,safwa nih bukan na puji diri sendri safwa nih orang nyew penyanyang,cepat syng orang n susah na lupekn orang,,pape pon kalo betol2 lah capital F syg kn safwa,mesti dyew buat terbaik tok safwa kan,,,x pew safwa tengokkan ajew,,pape pon safwa na capital F tuh yang safwa syang dyew sngt k,,,

third story,,
time hari ibu safwa hadiahkan mak safwa sepasang baju kurang,,safwa mesej gune phone wish selamat hari ibu n merepek ayat panjang3 safwa at mom safwa coz time tuh safwa at ostel,x blik kg so safwa mesej jela gune phone safwa,,,waktu 2 safwa minx tolong ngan mak lang safwa,safwa minx tlong dyew bg kn baju kurung tuh at mom safwa time hari ibu,,then lpas dah bg mak safwa mesej n mak safwa kate terime kasih sngt2 mak safwa na ngis tngok baju tuh,,,mak safwa terharu sngt,,,then mom safwa ckp mak x thu na balas apew at safwa,,pape pon safwa na mak safwa tahu yang safwa bersyukur sngt mak dah besarkn safwa dari kecik hingge bsar,mak dh jage safwa sebaik yg mugkin,,mak x perlu balas papew,,safwa yg perlu balas ngan kejayaan,bagi safwa baju tuh x ley buat mak appy mane,,yg safwa tahu mom safwa na kejayaan kn,,,safwa tngah cube bagi kejayaan tuh,,,n safwa na mom safwa tahu yg safwa sygkn mom safwa n dad safwa,,,

(you all yang bace nih thanx a lot ea coz bazir kn mase tok bace nih shume,just bosan tu sebab update blog panjang2 nih,,)


hai,thanks sape sudi melawat blogger safwa,jangan lupa like,terima kasih :)